Novinky a aktuality

Neformální pracovní setkání sítě NINET
30. listopadu 2004 se v Brně sešli zástupci sítě NINET a zástupci MŠMT k tématu "Praktické zkušenosti subjektů zapojených do projektů 5. RP EU". Akci organizovala RKO pro jižní Moravu ve spolupráci s RKO Liberec a RIKoC Pardubice. Smyslem setkání bylo prostřednictvím výměny zkušeností podpořit širší spolupráci mezi členy sítě. Zástupci organizátorů seznámili ostatní partnery sítě NINET se zkušenostmi získanými při přípravě a realizaci dotazníkového průzkumu subjektů Jihomoravského, Zlínského, Libereckého, Králové Hradeckého a Pardubického kraje, které se zúčastnily projektů 5. rámcového programu EU. Cílem průzkumu bylo identifikovat překážky, se kterými se setkávají účastníci projektů i samotní konkrétní řešitelé tak, aby bylo možno cíleně zvyšovat kvalitu služeb poskytovaných kontaktními organizacemi.
Účastníci setkání získali zpracovaný přehled subjektů účastnících se 5. RP rozčleněný podle OKEČ. Jednotlivé RKO a OKO mají možnost získat databázi subjektů, setříděnou podle krajů, a rovněž verzi použitého dotazníku v elektronické podobě, aby mohly, v případě zájmu, obdobný průzkum realizovat ve svých regionech. Smyslem rozšíření průzkumu do dalších regionů je získat data, která by byla kompatibilní a mohla vypovídat o ČR jako celku.
Účastníci se dohodli, že obdobná setkání se budou konat čtyřikrát ročně – příští je plánováno na 10. února 2005 v Pardubicích.